TOP

Susz warzywny od a do z

W dzisiejszych czasach bardzo często musimy dokonać wyboru pomiędzy tym co naturalne, tradycyjne, nowoczesne i syntetyczne. Nie inaczej wygląda sytuacja w przypadku żywienia. Z miesiąca na miesiąc coraz więcej osób poszukuje zdrowych pomysłów na domową kuchnię. Niestety nie zawsze można skorzystać z dobrodziejstwa naturalnych składników. Rozwiązaniem tego problemu może okazać się susz warzywny.

Moda na zdrowy tryb życia

W dzisiejszych czasach jest moda na zdrowy tryb życia, dlatego też coraz więcej osób rezygnuje z produktów niskiej jakości. Niestety większość produktów dostępnych na półkach sklepowych z naturą ma bardzo mało wspólnego. Skład zdecydowanej większości bulionetek może naprawdę przerazić. Zamiast deklarowanych warzyw, zawierają one tak naprawdę ekstrakty i bardzo niebezpieczny glutaminan sodu.

Doskonałym produktem, który zaspokoi wszystkich amatorów w kuchni jest z kolei susz warzywny, który w żadnym wypadku nie jest zlepkiem nieokreślonych substancji. Warzywny susz to doskonała propozycja dla wszystkich tych osób, które chcą się zdrowo i bezpiecznie odżywiać.

Dlaczego susz warzywny jest tak dobry?

W bardzo wielu zakładach produkcyjnych, które zajmują się żywnością coraz częściej można zaobserwować powrót do tradycyjnych metod, które kilka lat temu wyparte zostały przez nowoczesne technologie. Właśnie na takich zasadach opiera się produkcja warzywnego suszu, który zdobywa w naszym kraju coraz większą popularność i coraz więcej osób korzysta z jego dobrodziejstwa. Produkcja suszu w dużym skrócie opiera się główni na naturalnych zasadach utrwalania tego, co w wielu warzywach jest najcenniejsze. Co najważniejsze proces produkcji pozwala zachować nie tylko smak i zapach, ale również wszelkie wartości odżywcze warzyw.

Jeszcze kilka lat temu susz wykonywany był wyłącznie przez doświadczone gospodynie domowe. W dzisiejszych czasach bez żadnego większego problemu można po niego sięgnąć w gotowej postaci. Najczęściej susz pochodzi z kontrolowanych upraw, czyli z takich, w których nie korzysta się z sztucznych i bardzo niebezpiecznych pestycydów.

Największe zalety suszu warzywnego

Największą zaletą suszu są oczywiście drogocenne składniki mineralne, węglowodany, błonnik i kwasy organiczne. Dla wielu osób dużym plusem suszu będzie również, to jest jest on praktycznie gotowy do użycia. Susz nie wymaga żadnego specjalistycznego przechowywania i w każdych warunkach zachowuje swój unikatowy smak. Bardzo dużą zaletą jest także szeroki wybór kompozycji, dzięki czemu każdy może wybrać swój ulubiony susz.

Artykuł powstał we współpracy z Suszarniczą Spółką OGRODNIK S.A.

Categories Ciekawe